marți, 24 august 2010

Printre spini,pana la stele



"Vis voi fi şi din mine se vor înălţa himere şi se vor hrăni cu sângele trandafirilor, atunci când spinii îmi vor străpunge degetele până la os, în zori de viaţă. Dacă tu vei fi vis, va trebui să sădesc grădini imense de trandafiri şi să-ţi aduc în zori tributul. Degetele mele să fie rănite şi să doară, să simt că trăiesc a infinita oară această senzatie."

E ciudat cum nervurile de viata incep sa pulseze si sa izbucneasca asemenea unor ghirlande de negura dilatata abia cand simt coltii de alabastru ai osandei infigandu-se in peretii firavi ce strajuiesc lichidul cald, invadandu-l cu trombochinaza spre a-l inchide revarsarii si a nu intina cu crampeie de purpura intinsul alb. Cum poate oare pelicula stravezie sa poarte in pantece magma intregii firi si durerea fiecarei clipe si sa nu isi deschida firide spre a le strecura in platourile de epiderma, ridicand in pustiul colbuit de letargie domuri de vapaie ce curata si exorcizeaza de plagile regretelor. Mi-e trupul mormant de vise invelite in giulgiuri sfasietoare de condamnare la vesnicia nefiintei si sufletul imi apasa pe oasele lor zdrobite in zboruri curmate drept canon pentru indolenta de a ajunge la raze cu aripi lipite cu ceara. Fracturile deschise imblanzite si imobilizate cu iluzie imi climatizeaza inchisoarea agoniei, impiedicandu-ma sa ma salvez prin desirarea pana la desertaciune. Fiecare spin ce ma patrunde imi injecteaza mai adanc incordarea si trufia senzatiei cumplit de intense ca inca mai sunt, ca viata rabufneste cu si mai multa furie si incandescenta cand devine prizoniera sub dimensiunile suprimarii.
Zboara cu propriile-ti aripi, printre spini, pana la stele....Abia cand te arunci intelegi forta cu care poti sa te ridici sau lasitatea cu care esti destinat sa te prabusesti, chiar daca procesul iti va smulge si ultima farama de luciditate si te va martiriza pana cand oasele si arterele iti plesnesc de tristete si epuizare. Ai putea sa pasesti pe varfuri pana la final, amortit, resemnat si gol...dar ai putea sa plutesti in eternitatea implinirii visului. Doar impingand limitele durerii o sa fii suficient de crancen incat sa-ti accepti si infrangi supradoza de viata inainte sa te copleseasca.

"- La ce folosesc spinii?
Micul prinţ nu renunţa niciodată la o întrebare, odată ce o pusese. Eu eram nervos din cauza şurubului meu şi am răspuns la întîmplare:
- Spinii nu servesc la nimic, sunt pur şi simplu răutate din partea florilor!
- Nu te cred! Florile sunt slabe. Ele sunt naive. Ele se apără cum pot. Ele se cred teribile cu spinii lor…De milioane de ani florile îşi cresc spinii lor. De milioane de ani oile mănîncă totuşi florile. Nu este atunci foarte serios să încerci să înţelegi de ce ele se străduiesc atît de tare să îşi crească spini care nu le folosesc la nimic? Şi dacă eu ştiu o floare unică în lume, ce nu există în altă parte, decît pe planeta mea, şi mai ştiu că o oiţă ar putea-o face să dispară dintr-o singură mişcare, aşa, pur si simplu, într-o dimineaţă, fără să îşi dea seama ce face, asta nu e important? Dacă cineva iubeşte o floare care nu există decît într-un singur exemplar în milioane de stele, asta e de ajuns pentru ca el să fie fericit cînd le priveşte. El îşi spune: „Floarea mea este acolo undeva…” Dar dacă oaia mănîncă floarea, pentru el este ca şi cum, brusc, toate stelele s-ar stinge!
Nu mai putu zice nimic. Izbucni brusc în sughiţuri de plîns. Venise noaptea.
L-am luat în braţe şi l-am legănat. I-am spus: „Floarea pe care o iubeşti tu nu e în pericol… Voi desena o armură pentru floarea ta…"

5 comentarii:

  1. deci urmeaza o sinucidere? :)) vezi ca nu iti functioneaza linkul pe mess imi aparea ca pagina nu exista ma pui aici sa fac munca de cautare sa gasesc prin mijloace propri :))
    Nice one but u already knew you are damn good.............

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu te plangi de asa un mic impediment pe marginea unei postari despre sacrificare?? Apreciez efortul de a da un search pe google si nu prea inteleg de ce nu merge linkul caci la mine functioneaza impecabil :)
    Cum sa urmeze o sinucidere cand asta am facut dinainte sa scriu primul rand pe bloguri?

    "M-am sinucis înainte să vii tu
    să mă spânzuri de privirea ta rece.
    M-am sinucis înainte să-mi înfingi
    şi alţi spini în inima-mi însângerată.
    M-am sinucis înainte să mă tai în felii
    cu mii de cuvinte de adio.
    M-am sinucis înainte ca tu
    să-mi iei suflarea cu-un ultim sărut.
    În camera goală, m-am îmbătat
    cu amintirea ta uitată sub pat,
    ruginită pe jumătătate de clipe.
    Cu lacrimi am descompus poza ta
    doar ca să-mi beau otrava.
    În numele iubirii mi-am pierdut sufletul
    iar ţie îţi las scheletul tăcut al suferinţei mele
    şi o inimă ce a fost numai a ta.
    M-am sinucis în speranţa
    că mă voi naşte peste timp
    din nou în ochii tăi."

    De fapt cred ca iti mai zisesem de versurile astea cand mi-am declarat adoratia pentru http://www.youtube.com/watch?v=6_YJZ2o_nFw
    And you are a damn good friend who makes me feel damn lucky.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. vai vai uitasera de tine cand a scris 'veronica se hotaraste sa moara' nu stia ca si tu esti distrusa ca nu ti-ai mai cumparat un rimel sau o bluzita
    fugi de aici cu problemele tale de gradinita ma fetito si trezestete cat mai poti mai bine mai scrie de farduri decat de viata si moarte habar nai ce e dupa basmele tale mica printesa ca sa te citez

    RăspundețiȘtergere
  4. "Echilibrul psihic, interior, este atins atunci când lumea nu mai este percepută ca fiind esenţial rea, agresivitatea este utilizată în mod constructiv, sentimentul propriei valori şi identitatea de sine stabilă sunt adecvate modului personal de a fi, relaţiile cu ceilalţi pot fi empatice, realitatea este acceptată, capacitatea de a tolera frustrarea, de a controla propriile pulsiuni, de a ceda, de a accepta propriile slăbiciuni şi limite se dezvoltă adecvat, apărările devin mai flexibile şi mai mature şi sunt adecvate propriilor scopuri, apare capacitatea de a reflecta la cauzele şi semnificaţiile propriilor conflicte."
    Acestea fiind spuse,admit ca sufar de un grav dezechilibru din moment ce nu sunt capabila sa ignor abjectiile infiltrate sub forma unor expresii viabile pentru orice altceva decat a face cinste celui ce le scrie, si ma complac in stringenta unor replici ce pana la urma nu–si au rostul fiindca mintile inguste oricum vor continua sa discute oameni in loc de idei sau evenimente.
    Banuiesc ca tu obisnuiesti sa isi versi frustrarile si pe celalalt blog,asa ca am sa iti raspund ca si acolo.
    M-ai nimerit cu termenul "printesa".In timp ce un supus credincios imi face vant cu o frunza de palmier,un altul intinde untul de corp cu aroma de pepene.Intotdeauna in sensul acelor de ceasornic caci altfel epiderma-mi vascularizata cu sange albastru-turquoise sufera daune ireparabile.Pe fundal,alti doi canta la mandolina in timp ce presara petale de flori sub tocurile mele stiletto Christian Louboutin.Si cum urcam triumfator in caleasca mea 645i culoarea sampaniei,in loc sa bag aIa dau marsalier si calc un ilustru anonim( care acum lasa si un nume) plin de otrava.Cum in lumea mea roz nu exista SMURD,isi da duhul pe catafalcul dreptatii,nu inainte de a-mi murdari blogul de venin.And they lived happily ever after....
    Nu ca ar fi frumos sa am in "caput" numai farduri? Asa-i ca te-ai simti mai bun/a,mai istet/a,si-ai avea mai mult loc sub soare?

    RăspundețiȘtergere
  5. alinutza, frustrata mica, nu mai fi asa invidioasa pe ramona! eu te cred ca ti-o fi greu sa accepti inteligenta unei persoane, dar las-o mai moale! Nu te obliga nimeni sa intrii pe blog si sa citesti dc nu iti face placere! acum stau si ma gandesc, oare de ce o faci totusi? Poate ca iti place ce scrie ea aici, dar nu vrei sa recunosti? sau iti e ciuda ca nu pricepi? pai poate la iq-ul tau redus e cam greu...

    RăspundețiȘtergere